כתבה סיגלית אריאלי מרצה לבניית אתרים במנטור
אתם יושבים עם לקוח ושומעים על פרוייקט חדש – הקמת אתר אינטרנט לחברה.
הוא מציג את החברה – האנשים שעובדים בה, הלקוחות, מה הם מציעים, מה מייחד אותם מול חברות דומות.
לכם כבר עוברות בראש תמונות שיכולות להתאים, משפטים שיתפסו את העין, הצבעים בו האתר יעוצב.
מסתיימת הפגישה ואתם נוסעים חזרה למשרד, מתיישבים מול המחשב, פותחים את פוטושופ או אילוסטרייטור ומתחילים לעצב.
שניה. תמתינו. עיזבו את העכבר, כבו את המחשב. לא שם נמצא הפתרון. תתפלאו, אבל הוא נמצא דווקא בנייר ובעט.
כן, אני יודעת, אתם לא מייד ניגשים למחשב כדי לעצב, אתם קודם כל עושים איזה מחקר קטן על המתחרים ומה הם מציעים, מחדדים את היתרונות של הלקוח החדש מול אותם מתחרים, מתבוננים שוב בלוגו וחושבים איך הצבעוניות שלו תשתלב בעיצוב החדש ואז ניגשים למחשב.
ופה אני ממליצה לכם לעשות את השינוי, לקחת נייר ועפרון (או עט) ולשרטט סקיצה ראשונית של האתר דווקא בצורה הזאת. האמת? ציירו 4 סקיצות ואפילו 6, משהו בקווים כלליים – איפה יהיה תפריט הניווט, איפה תמוקם התמונה הראשית (אם יש כזו), כמה קוביות של טקסטים יהיו בדף הבית וכן הלאה.
אחרי זה קחו את שתי הסקיצות היותר מוצלחות ופתחו אותן גם לדפים פנימיים כדי לראות איך זה עובד.
ואז, אחרי שיש לכם את זה, נסו לשרטט את הסקיצה במחשב בתוכנה שמתאימה לשרטוט – לא פוטושופ או אילוסטרייטור. האמת? היות ומדובר במצגת, גם פאואר פוינט תצלח למשימה.
למה אני חושבת שתוכנות העיצוב הן האחרונות לפנות אליהן? מכמה סיבות:
א. לוקח המון זמן לשרטט בהן. הרבה יותר מאשר עם עפרון. ואתם הרי מעצבים, אז אתם תיישרו את הקווים ותמדדו רווחים ותקבעו עובי לקו ותוודאו שיש שוליים ו… מתהליך שיכול לקחת חצי שעה, תהפכו את זה לחצי יום עבודה, וחבל.
ב. זה כל כך נקי שלא רואים את הפגמים. לעומת זאת, כשמשרטטים משהו על נייר, אין בעיה לזרוק ולמחוק ולהתחיל שוב על הצד השני של הדף.
ג. כי אתם תחפשו את הפתרון בתוכנה ולא ביצרתיות שלכם. כי תוסיפו קצת הצללה וקו מקווקו ואיזה גוון של אפור וכפתור עם הבלטה. אז זה אולי יפה, השאלה האם זה יעבוד כעיצוב לאתר?